Astronomie PDF

Astronomie PDF

Astronomie of sterrenkunde is de wetenschap die zich bezighoudt met de observatie en de studie van alle fenomenen buiten de atmosfeer van de Aarde. De astronomie bestudeert niet alleen sterren en sterrenstelsels astronomie PDF het heelal, maar ook de planeten van ons eigen zonnestelsel. Aarde dezelfde natuurwetten gelden als in de rest van het heelal. Kosmologie is een tak van de sterrenkunde die zich met de structuur, het ontstaan, de algemene geschiedenis en toekomst van het heelal bezighoudt.


L’astronomie est aujourd’hui en pleine révolution. Les découvertes sont au rendez-vous, qui fascinent toutes les générations. C’est une synthèse magistrale de ces découvertes que propose Astronomie, de façon claire et structurée, tout en en rappelant les principales étapes historiques. Nul doute que le lecteur retrouvera cette passion et ce souci du détail que tous les auteurs ont investi dans l’ouvrage.

De astronomie is een zeer oude wetenschap die al bestond in het oude Oude Egypte, Sumerië, India in de oudheid en het Chinese keizerrijk. Astronomie en geometrie in de middeleeuwen. Voorwerpen die gehanteerd worden zijn o. Tijdens de middeleeuwen stond de ontwikkeling van de astronomie vrijwel stil, met uitzondering van het werk van enkele Arabische astronomen. Veel namen van sterren stammen daarom uit het Arabisch. Begrip van zwaartekracht en hemelse dynamica waren ontdekkingen van Isaac Newton, die daarmee de bewegingen van de planeten volledig verklaarde. Men ontdekte dat sterren heel ver van ons verwijderd zijn.

Met de uitvinding van de spectroscopie werd bewezen dat sterren gelijksoortige objecten zijn als onze eigen Zon, maar met een grote variëteit aan temperaturen, massa’s en omvang. Aanvankelijk meende men dat het zonnestelsel ophield bij de baan van Pluto. Een probleem bleef echter de herkomst van kometen met vaak hyperbolische banen, die erop wijzen dat ze van zeer grote afstand komen. Het vakgebied kosmologie werd met enorme sprongen voorwaarts gebracht in de 20e eeuw door het model van de oerknal.

Comments are closed.