Samarkand PDF

Samarkand PDF

Un article de Wikipédia, l’encyclopédie libre. Cet article est une ébauche concernant un livre et la littérature française. Samarcande est samarkand PDF roman de l’écrivain franco-libanais Amin Maalouf publié aux éditions Jean-Claude Lattès en 1988. Cette section est vide, insuffisamment détaillée ou incomplète.


Cette section liste les articles relatifs à ces derniers. Samarcande, Jean Claude Latès, 1988, 380 p. Et maintenant, promène ton regard sur Samarcande! N’est-elle pas reine de la terre? Rechercher les pages comportant ce texte. La dernière modification de cette page a été faite le 20 février 2017 à 16:31. Registan gezien van uit het zuiden.

Links de Ulugh Beg-madrassa, rechts de Sher Dor en in het midden de Tilla Kari. Het Registan is het grote plein in het historische hart van Samarkand in Oezbekistan. Het plein wordt omringd door drie madrassa’s. Het Registan werd in de 15e eeuw ontworpen door Ulug Bey en verfraaid door zijn opvolgers. De gebouwen worden geflankeerd door siertuinen.

De Ulugh Beg-madrassa staat aan de westelijke zijde. Deze is vernoemd naar haar stichter Ulug Bey en werd gebouwd in de periode 1417 tot 1420. In het tegelwerk zijn sterren te zien vanwege Ulug Bey’s liefde voor de astronomie. De naam betekent Leeuwendrager en in het tegelwerk zijn tijgers en mensen afgebeeld, iets wat volgens de Koran niet toegestaan is. De naam betekent Vergulde Deze heeft een grote gebedshal met koepel en diende ook als vrijdagmoskee. Achter de Sher Dor is een bazaar te vinden. In 1370 riep Timoer Lenk de stad Samarkand uit tot hoofdstad van het door hem gestichte Koninkrijk van de Timoeriden.

Comments are closed.