Troyes en Champagne PDF

Troyes en Champagne PDF

Pas troyes en Champagne PDF chargement inférieur à 15. Count of Blois and of Chartres as Theobald IV from 1102 and was Count of Champagne and of Brie as Theobald II from 1125.


Theobald accompanied his mother throughout their realm on hundreds of occasions and, after her retirement to Marcigney in 1125, he administered the family properties with great skill. Adela died in her beloved convent in 1136, the year after her son Stephen was crowned king of England. In 1123 he married Matilda of Carinthia, daughter of Engelbert, Duke of Carinthia. Marie of Champagne, married Eudes II, Duke of Burgundy, became Abbess of Fontevrault later in life. Adela, Countess and Lord, Fourcourts Press, Dublin.

Abbot Hugh: An Overlooked Brother of Henry I, Count of Champagne, Ruth Harwood Cline, The Catholic Historical Review, Vol. Margot Elsbeth Fassler, The Virgin of Chartres: Making History Through Liturgy and the Arts, 457 note6. Frankrijk, en is de hoofdplaats van het departement Aube in de regio Grand Est. Het was een van de plaatsen waar gedurende de hoge middeleeuwen de jaarmarkten van Champagne werden gehouden. Tricassen zich in het gebied rond Troyes. Via Agrippa aangelegd in opdracht van Marcus Vipsanius Agrippa. Volgens de legende werd in 451 Attila de Hun bij de poorten van de stad tegengehouden door bisschop Lupus, en werd een plundering voorkomen.

De Noormannen brandden Troyes geheel plat in 892. Pas in de jaren 924-925 versloeg bisschop Ansegis van Troyes, met hulp van andere edelen, de Vikingen. In de 9e en 10e eeuw vormde de familie Vermandois het graafschap van Troyes. In de 11e eeuw kwam de familie Blois aan de macht.

Bij de onderhandelingen van het verdrag van Troyes verbleef het Franse koningspaar Karel VI de Waanzinnige en Isabella van Beieren landurig in Troyes. Het begin van het geslacht van de graven van Champagne begon met Hendrik I van Champagne. Eveneens begonnen in deze periode de jaarmarkten van Champagne. In 1285 werd Troyes, samen met Champagne en Navarra, toegevoegd aan het Franse koninkrijk. Dit kwam door het huwelijk van Johanna van Navarra, de laatste gravin van de Champagne, met de latere koning Filips de Schone. Het Verdrag van Troyes, dat in 1420 hier getekend werd door de Franse koningin Isabella van Beieren, de hertog van Bourgondië en de Engelse koning, betekende een keerpunt in de Honderdjarige Oorlog.

De middeleeuwse schrijver Chrétien de Troyes heeft hier gewoond en is er misschien geboren. In de gemeente ligt spoorwegstation Troyes. Troyes AC is de professionele voetbalclub van Troyes en speelt in het Stade de l’Aube. Troyes was negen keer etappeplaats in de wielerwedstrijd Tour de France. Zeven keer lag de eindstreep van een etappe in Troyes en acht keer werd er gestart.

De laatste winnaar in 2017 was Duitser Marcel Kittel. Zie de categorie Troyes van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 aug 2018 om 17:20. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Comments are closed.